Rig Control Box

De Rig Control Box (RCB) is een op linux gebasseerde controle unit die je de volledige controle geeft over je minning rigs. uiteraard kan de Rig Control Box ook voor andere doeleinden gebruikt worden.

De RCB is flexibel inzetbaar en aanpasbaar aan de wensen van de gebruiker, de RCB is gemaakt om minning rigs op afstand te kunnen bedienen als deze sofwarematig (bijvoorbeeld via ssh, teamviewer, remote desktop, etc.) vast zitten of om welke reden dan ook. In combinatie met de app kun je eenvoudigĀ  de spanning van de rig(voeding(en)) afschakelen en weer inschakelen, Als je moederbord automatisch opstarten ondersteunt na spannings uitval dan zal deze weer opstarten. (even vanuit gaande dat je sofware automatisch inlogt en doorstart naar de minning software)

Mocht je moederbord dit niet ondersteunen of wil je dit gewoonweg liever niet dan kun je met de RCB ook eenvoudig via de app de AAN knop activeren van je moederbord. Tevens kan je in de app de RESET knop activeren van je rig.

Hoe werkt het:

De RCB word op de spanningvoorzienig aangesloten die ook de spanning zal voorzien van aangesloten apparatuur die geschakeld zal gaan worden via de RCB. Ook is een internet verbinding nodig (bedraad) voor de communicatie tussen de RCB en de app. Daarvoor word gebruikt gemaakt van een verbinding waar de RCB aan de app gekoppeld word doormiddel van een gebruiker en een wachtwoord. De app is flexibel in te stellen naar eigen wensen en bied de mogelijkheid om meerdere RCB’s aan te sturen.

 

Hiernaast een voorbeeld van de app waarbij gebruik word gemaakt van 4 sturingen, 2 om de voedingen afzonderlijk van elkaar aan en uit te zetten, 1 om het moederbord aan te zetten en 1 om het moederbord een reset te geven. Deze knoppen zijn eventueel ook fysiek te realiseren op de RCB zodat deze zonder app te gebruiken zijn. Uiteraard kunnen de knoppen ook voor andere doeleinden gebruikt worden, om bijv. verlichting te schakelen, alarm in/uit schakelen(sleutelschakelaar functie), toegangcontrole, etc. (de functie van de knoppen kunnen als puls of aan/uit geprogrammeerd worden.) En de namen zijn vrij invulbaar in de app.