Een Vps

Een Vps ofwel een virtuele computer.

Een computer die draait op een grotere computer met meerdere processoren en veel geheugen die opgedeeld is in stukjes. Een Vps draait meestal in een datacenter die voorzien is van een dubbele stroom voorziening en back-up om uitval te voorkomen. Elke vps draait dus virtueel op deze grotere computer(server)

Waarom een Vps?

Een Vps is handig als je software hebt die 24/7 moet draaien of altijd beschikbaar/benaderbaar moet zijn. Als u zelf geen server heeft of wilt aanschaffen,  De kennis niet in huis heeft, of gewoon geen behoefte eraan heeft om een eigen server op locatie te draaien. U bespaart kosten op onderhoud en beheer.

Voorbeeld van mogelijkheden:

Software die een database bij houd voor het verlenen van een toegang voor een toegangscontrole systeem, Een wifi controller voor het bijhouden van bijvoorbeeld vouchers voor het verlenen van toegang tot het wifi netwerk, Het draaien van een masternode voor cryptocurrency of staking. Dit geld ook voor zogenaamde Faucet collectors. Zodat u deze software niet op uw eigen computer hoeft te draaien en dus ook niet trager word. 

Hoe werkt het?

Er zijn standaard vps pakketen, maar ook is het mogelijk een eigen vps samen te stellen. Mocht u hulp nodig hebben dan kunt u altijd contact opnemen. Voor een oplossing op maat. De linux Vps-en kun je benaderen met putty, dit is voor de wat meer ervaren gebruikers. De Windows Vps-en zijn te benaderen via Remote Desktop. Eenmaal ingelogd is het alsof u op uw eigen pc aan het werk bent. 

Voor vragen kunt u ons altijd mailen, bellen, of via whatsapp bereiken op

Vps@wireconnect.nl, voor vragen via de mail. Heeft u liever sneller of persoonlijk contact?                                      Dan kan dit via het telefoonnummer: 06 250 208 41.