Een Vps

Een Vps ofwel een virtuele computer.

Een computer die draait op een grotere computer met meerdere processoren en veel geheugen die opgedeeld is in stukjes. Een Vps draait meestal in een datacenter die voorzien is van een dubbele stroom voorziening en back-up om uitval te voorkomen. Elke vps draait dus virtueel op deze grotere computer(server)

Waarom een Vps?

Een Vps is handig als je software hebt die 24/7 moet draaien of altijd beschikbaar/benaderbaar moet zijn. Bijvoorbeeld software die een database bijhoud voor het verlenen van een toegang voor een toegangscontrole systeem, Een wifi controller voor het bijhouden van bijvoorbeeld vouchers voor het verlenen van toegang tot het wifi netwerk, Het draaien van een masternode voor cryptocurrency of staking(dit voor als je minder coins hebt om een masternode te mogen draaien) Deze moet 24/7 draaien zodat je aantal coins groeit. Vaak begint de reward pas na enkele dagen en moet deze zonder onderbreking draaien. Dit geld ook voor zogenaamde Faucet collectors. Zodat u deze software niet op uw eigen computer hoeft te draaien en dus ook niet trager word.

Hoe werkt het?

De linux Vps-en kun je benaderen met putty, dit is voor de wat meer ervaren gebruikers.

De Windows Vps-en zijn te benaderen via Remote Desktop. Eenmaal ingelogd is het alsof u op uw eigen pc aan het werk bent.

Voor vragen kunt u ons altijd mailen, vps@wireconnect.nl