Voip

Voip (Sip trunk) kun je vergelijken met een “gewone telefoonlijn”, zoals een analoge of ISDN telefoonlijn. Over een analoge lijn kan maximaal 1 gesprek worden gevoerd. ISDN is in verschillende smaken te krijgen. Over een ISDN-2 kunnen bijvoorbeeld maximaal 2 gesprekken simultaan worden gevoerd. En over een ISDN-30 zijn dat 30 simultane gesprekken. Het verschil met een SIP Trunk is dat de gesprekken niet meer via die “gewone telefoonlijn” lopen, maar over een dataverbinding.(internet of lan). Het aantal simultane gesprekken via een SIP Trunk is in principe niet gelimiteerd. De beschikbare bandbreedte is dan de beperking. Wireconnect heeft geen beperking op het aantal simultane gesprekken. Wij bieden onze SIP Trunks met een onbeperkt aantal kanalen.

LET OP : per september 2019 zal KPN stoppen met ISDN. U heeft dan een telefooncentrale of toestellen met een siptrunk nodig om te kunnen blijven bellen en gebeld te worden.

Een SIP Trunk kan aangesloten worden op diverse apparaten die het SIP protocol ondersteunen. We noemen een aantal voorbeelden:

– IP Telefoons

De SIP Trunk is zeer flexibel. Deze kan aangesloten worden op een geavanceerde centrale met bijvoorbeeld 100+ simultane gesprekken maar ook op een IP telefoon met 1 simultaan gesprek. Het is een kwestie van de SIP trunk configureren en u kunt direct bellen of gebeld worden.

– Dedicated IP telefooncentrale

Wanneer u een IP telefooncentrale plaatst, kan de Wireconnect SIP Trunk hier eenvoudig voor gebruikt worden. Wij ondersteunen standaard de meest gebruikte centrales.

– Hosted telefooncentrale

Hiervoor geld het zelfde als voor de Dedicated variant. Voor elke tenant kan 1 of meerdere SIP Trunks worden besteld. Wireconnect kan u ook voorzien van een hosted telefooncentrale.

Wij staan graag voor u klaar om hier een passende oplossing voor aan te bieden. Wij leveren zowel sip trunks(de lijnen) als de hardware, software of een cloud, hosted oplossing. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.